1177...

Har du ringt 1177 nån gång för rådgivning om sjukvård - vård eller motsvarande?
Det har jag, flera gånger...

I fredags pratade jag med dem angående den plötsliga höga febern som vägrade gå ner på lillan och jag fick en trevlig kvinna på tråden, som till och med ville ha återknytning inom en halvtimme och ringde upp mig..
Idag ringde jag igen, då hon fick jättehög feber inatt igen som tog jättelång tid att sänka och hon har hög feber ännu och orkar precis ingenting.

Eftersom jag själv är Sjuksköterska så har jag (såklart?) en känsla för sjukdom - vart gränserna går för allvarlig sjukdom, och så vidare... Men! Jag arbetar inte med små barn och har aldrig gjort det, och därför förväntar jag mig när jag ringer till en Upplysningsenhet att de kan informera mig om en massa saker jag verkligen inte redan kan. Men samtalet idag (precis som flera andra gånger då jag ringt dem!!) för mig att undra....
Hon pratade i s l o w  m o t i o n och som om jag var mindre förstående... och så hela tiden... "febern oroar mig inte"... och sen hade hon inte så mkt mer att säga... och jag verkligen HÖRDE hur hon läste innantill och vände papper samtidigt... WHAT?

Det behövs en särskild linje för Sjukvårdsupplysning specifikt med specialistkompetens inom BARN och BEBISAR anser jag!!! Varför finns inte det??????????
(eller finns det? upplys mig isåfall!)

(Summa summarum så är 4 dygn med hög feber helt okej, och sedan anser man det lämpligt att få en läkarbedömning på sin Vårdcentral för att se om det är någon infektion som behöver medicineras...)
Postat av: Mia

Har aldrig ringt dit faktiskt, men håller med dig om specialistkompetensen som bör finnas, och helst inte någon som läser innantill :-( Hoppas lillan blir bra snart o att du får hjälp av någon som vet vad de pratar om

2011-04-11 @ 13:14:20
URL: http://fredthevov.blogg.se/
Postat av: Linda aka Javamorsan

Tycker det borde vara en självklarhet att det finns folk där som har extra kunskap om just barn!

Hoppas mini blir bättre snart!

2011-04-11 @ 19:49:45
URL: http://baralinda.se/wordpress/
Postat av: Jenny

Halloj!

Den enda gång jag har ringt blev jag positivt överraskad (trots 45 minuter i kö mitt i natten); kändes som om kvinnan jag pratade med hade full koll. Hon lyssnade på vad jag hade att säga och lyssnade sedan på Sigges hosta/andhämtning via telefonen.

Vi rekommenderades att åka in till barnakuten och när vi kom dit hade de ringt in i förväg och berättat att vi var på väg och vilket problem vi hade.Hoppas My friskar på sig snart! =)

2011-04-11 @ 20:40:26
Postat av: nea

håller med till fullo. de gångerna jag ringt 1177 så har dom skrämt upp mig eller pratat med mig som om jag vore dum i huvudet. jag ringer inte dit nu om jag verkligen inte måste. sambon får göra för jag klarar inte av att prata med puckon när jag är orolig för mitt barn!!!

dom borde absolut göra om systemet till knappval för olika områden...

grrr... hatar't rent ut sagt och blir upprörd när jag tänker på det!!hoppas din lilltjej kryar sig snart :)

kramar

2011-04-11 @ 21:52:56
URL: http://familjen-sol.blogspot.com/
Postat av: Frida

Sv: du som alltid har levt för träningen och som hade en vältränad kropp innan graviditeten har väl det "lätt" att komma igen? Tror du inte? Jag vet inte hur du tränar nuförtiden men du får nog upp kondisen snabbt bara du vill. Har du någon klocka så du vet när det gått 1 min osv? Jag är sugen på en pulsklocka men de känns dyrt. Vill hellre ha en väska ;-) å jag kan ju köra med min Nike + iPod.

2011-04-12 @ 08:08:54
URL: http://fridadanielsson.blogg.se/
Postat av: Frida

En fundering...

Jobbar du 100%?

Du kan inte tänka dig att gå ner till 75% eller liknande för att få mer tid och livskvalitet? Det har man väl rätt att göra när man har småbarn?

2011-04-12 @ 09:50:06
URL: http://fridadanielsson.blogg.se/
Postat av: Malinne Mamma till Nellie 20 månader och Tiffanie 6 månader

Hög feber i 4 dagar är INTE ok.

Min stora tjej hade det för ett tag sedan,vi fick inte i henne nåt alls.

Vi brukar ringa vårdguiden,men ibland så skiter vi i vad dom säger och åker in med henne på akuten.Där kan dom se hur barnet är....

Hoppas det löser sej

2011-04-12 @ 14:22:16
URL: http://malinnes.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: