Forts. "Sömn kontra vara frisk"

Angående mitt tidigare inlägg om FRISK KONTRA SÖMN så är jag tacksam för kommentarerna och efterfrågan på feedback gällande det! :) Jättekul med lite kommunikation, jag gillar verkligen när jag får respons från mina läsare. Min blogg har verkligen inte till syfte att bara jag ska rabbla upp allt jag gör & tänker varje dag, utan jag vill ha dialog med så många intresserade läsare jag bara kan!!

Nu tillbaka till ämnet.
Jag redigerade mitt tidigare inlägg, för jag avslutade det med en knorr om en utopi att jobba typ 09-14 men ändå tjäna bra och pga arbetstiderna aldrig behöva få sömnbrist och slippa gå upp tidigt... Det blev lite fel att avsluta med det, för det var inte alls syftet med det inlägget - utan det var ju SÖMNBRISTEN snarare än mina egentliga arbetstider. Svårt att förklara märker jag..

Sömnbristen kanske jag kan förklara tydligare såhär:
Det jag menade är ju att för att ha en chans att robotaktigt stiga ur sängen (ja, jag blir som en sådan - ju mer jag funderar och känner efter, desto mindre chans att komma upp skapligt!) 05.20 för att göra det aaaallra viktigaste innan bussen går strax efter 06.. Det innebär att jag bör lägga mig väääldigt tidigt varje kväll, och alltså blir det sociala livet härhemma (och tillsammans med andra) totalt obefintligt då orken inte finns på något sätt. Någon enstaka kväll sitter jag uppe lite längre, men då blir hjärnan som sirap dagen efter direkt, och jag har dessutom svårt att komma till ro ch sova riktigt bra eftersom jag passerat "dags-att-sova"-gränsen...

Jag letar aktivt jobb, kollar igenom mina nätverk.. funderar på om jag ska studera något som ger mig mer rätt inriktning utifrån hur jag är som person - vad jag uppskattar för bitar i mitt nuvarande arbete och vad jag vill komma ifrån - samt att jag funderar på att HELT byta bana - eller starta eget... ja det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu ska ni veta.

Frida, som du skrev, så är verkligen det viktigaste att jag hittar något jag trivs med och utvecklas av.. det är mitt främsta syfte nu, då jag inte känner mig "rätt" på det arbetet där jag är. Men det finns också mycket som är positivt där jag är, många trevliga arbetskamrater - relativt lätt att bli ledig och stuka om schemat - trevliga vårdtagare, osv... Många bitar är svåra att ändra, och de kommer jag inte rabbla upp här för det är inte så viktigt för er som läsare.
Men summa sumarum så letar jag febrilt.. funderar och klurar... och jag ska nog sinom tid hitta en annan bana eller väg, ska ni se :) Jag uppdaterar er med lämplig information längs vägen såklart!!

Ibland är det inte helt lätt att byta bana eller bryta situationen när man har en tillsvidareanställning med tryggt jobb på en stabil plattform. Från det till en provanställning - helt ny yrkesroll, osv... Nej det kräver sin fundering helt enkelt.

Jag har kastat mig ut i okända marker ända från första jobbet efter jag blev färdig sjuksköterska - till stort sjukhus i Stockholm fast alla sade "börja på ett litet ställe", vidare flyttade jag 50mil söderut fast alla råden var "ska du inte vänta lite" och började även där på ett helt nytt lasarett, efter det vidare ut i hemsjukvården där jag inte hade någon förankring alls...  
Ja så jag har verkligen kastat mig ut - men nu söker jag en annan form av trivsel och utmaningar. :)
Postat av: Linda aka Javamorsan

Gäller hitta en bana man trivs med som dessutom funkar med familj och socialt umgänge. Man vill ju inte bara jobba och sen hem och gör nyttosaker och sen sova!Hoppas du hittar precis det du vill göra och kör på det :)

2011-04-10 @ 18:37:37
URL: http://baralinda.se/wordpress/
Postat av: Frida

Bra kollegor är otroligt viktigt att man har. Härligt att höra att du har det!Känner du att du vill sadla om så tycker jag absolut att du ska göra det. Du är ju inte ens 30 (riktigt än..) En kollega till mig har varit tjänstledig i 1,5 år nu och pluggar till Jurist på dubbel fart, han är 36 år.

Vill man göra något annat så kör på det. Ta vara på möjligheten att vara tjänstledig (om du nu är anställd). Ångrar du dig... ja då är det bara att gå tillbaka till jobbet!

2011-04-11 @ 13:25:15
URL: http://fridadanielsson.blogg.se/
Postat av: Carin - Gravid vecka 28

Positiva tankar, det brukar ordna sig till slut!!

2011-04-11 @ 22:58:30
URL: http://nursen.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: