Sömn kontra vara frisk..

Jag tror jag har fått inse en sak..
Det här med att gå upp tidigt varje arbetsdag (ca 05.20) gör att jag lider av en viss ständig sömnbrist..
Det må vara en normal tid att gå upp för oerhört många människor, men så påverkas vi också olika av olika saker - det är ju allmänt känt idag.

Jag har kommit till insikt om att jag blir ganska "stressad" (elelr vad jag ska kalla det..) av att gå upp tidigt och stressa iväg till bussen och sådär på mornarna.. Jag jobbar inte ens heltid, men påverkas av det ändå.

I och med att jag liksom nästan känner mig "rädd" att försova mig, och aldrig får "dra mig" på mornarna, så gör det att jag sover ganska ytligt om nätterna. Jag vaknar alltid innan klockan ringer, flera gånger.
När jag tänker tillbaka, så har det alltid varit så när jag haft jobb där jag börjat tidigt (06.30-07), och det har jag haft sedan år 2000 så... Ja, matematiken där är ganska enkel...

Jag har börjat förstå varför min energinivå är ganska låg överlag, och varför jag så lätt blir förkyld och mottaglig för sjukdomar numera... Sömnbristen börjar ta ut sin rätt - kombinerat med sömnbristen jag fick alla månader då jag ammade och hade ett spädbarn såklart..Hur förändrar jag min livsstil och detta då?
Ja det är den stora frågan...
Svaret och lösningen på det hela klurar jag på...
Postat av: Karin

Jag tror att du måste välja, att antingen växla ner och få mindre pengar men mer tid, eller att jobba mer för att få mer pengar. Det är få som kan jobba lite och ändå tjäna bra, i så fall har de många års slit bakom sig för att bygga upp en egen verksamhet.

2011-04-03 @ 13:28:43
Postat av: Frida

Instämmer med föregående kommentar. Om man ska jobba 9-14 och tjäna bra pengar så är det nog många års slit bakom sig. Hur mycket jobbar du idag? 75%?

Är du stressad över att inte kunna hämta/lämna My på dagis?Är det inte viktigare att du funderar över vad du VILL jobba med istället för att tänka att du ska hitta ett jobb där du jobbar lite? Du har ju ändå 40 år kvar att arbeta, så det är ju viktigt att du trivs på jobbet.

2011-04-03 @ 19:48:40
URL: http://fridadanielsson.blogg.se/
Postat av: Carin

Plugga vidare vill du nog inte, du vill utnyttja den erfarenhet du har, inte sant? Jobba hemifrån osv. Jag skulle nog ge rådet att du tänkte mera positivt på de du vill, kanske du redan gör, men att du har inställningen att det kommer ske en förändring och att du vill nånting annat. Var hela tiden öppen för nya möjligheter, sök lite jobb som du vill ha utan att de finns ute på marknaden. Skaffa referenser som är bra och som talar för dig!

2011-04-04 @ 00:08:55
URL: http://nursen.blogg.se/
Postat av: Linda aka Javamorsan

Jag jobbar inte men brottas med sömnen ändå. Har inte så mkt tid utan barn att den lilla man har vill man ha och då vill man inte sova bort den :(

2011-04-04 @ 15:28:18
URL: http://baralinda.se/wordpress/
Postat av: Mia

Oj inte lätt att ge råd, alla är vi ju så olika. Själv har jag behövt få ner stressen och träna huvudet att sluta snurra, avslappningsövningar osv.Sen håller också jag med föregående, kanske tid att se hur man ska jobba om det går att ändra där man är eller om byte blir nödvändigt så du mår bra/bättre

2011-04-04 @ 16:10:23
URL: http://fredthevov.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: