Grovdammsugare

En grovdammsugare är en mycket vettig investering för de flesta hem, eftersom de som har grovdammsugare inte bara skonar sina vanliga dammsugare och får dem att hålla längre, grovdammsugare är även mycket praktiska och kan hjälpa dig med väldigt mycket som du vill göra där hemma.

Det går dock inte att påstå att alla grovdammsugare som säljs är lika bra, så man bör innan man köper en undersöka en hel del saker gällande de grovdammsugare som intresserar en, t.ex:

Vilket material grovdammsugaren är tillverkad av

De vanligaste materialen är plast samt metall, och båda materialen är bra med tanke på hur hållbara de är, men vill man att grovdammsugaren inte ska tappa formen eller få allt för många bucklor kan plast vara att föredra, även om detta ofta inte ser lika snyggt ut, då plast klarar av fler smällar än metall.

Hur stor den är

De flesta grovdammsugare är förvisso större än vanliga dammsugare, men det finns både större och mindre modeller att välja mellan. Har man begränsat med plats i städskåpet eller förrådet kan det därför även vara en bra ide att ha storleken med i beräkningen, och ha en så liten grovdammsugare som möjligt som målsättning.

Om den har fjärrautomatik eller inte

Detta är nämligen väldigt smidigt om man vet att man kommer att behöva använda sin grovdammsugare på grund av att man använder andra elverktyg. Då kommer nämligen uttaget på grovdammsugaren att kunna kopplas in i elverktyget och gå igång när detta verktyg går igång, för att börja dammsuga omedelbart, varje gång detta verktyg används, vilket kan vara väldigt smidigt.

Hur filtret rensas

Detta måste man nämligen göra regelbundet, för att grovdammsugaren ska hållas i perfekt skick. Exakt hur detta görs kan dock variera en hel del, så det lönar sig att hålla utkik efter en grovdammsugare med så smidig filterrensning som möjligt, eller till och med en automatisk funktion för detta, då även detta finns.

Vilka dammsugarpåsar som används

I de flesta grovdammsugare används nämligen dammsugarpåsar, men hur mycket dessa kostar, samt var man kan hitta dem varierar lite grann. Det kan därför löna sig att ta reda på var man egentligen kan få tag på dem innan man slår till och köper en grovdammsugare.

Ljudnivå

De flesta grovdammsugare låter nämligen mer än vanliga dammsugare, det går det inte att komma ifrån, men exakt hur mycket de låter varierar. Tror man att man kommer att använda sin grovdammsugare relativt ofta kan det därför vara smart att försöka välja en så tyst grovdammsugare som möjligt, så ta även en titt på ljudnivån i fråga för att åstadkomma detta.