Hängmatta

När det gäller att sitta och ligga i hängmattor ser man många olika varianter av detta. De flesta tror att just deras sätt att använda hängmattan på är det korrekta, men faktum är att det faktiskt finns en korrekt ställning som man bör ha när man befinner sig i en hängmatta. Detta är att ligga diagonalt. Detta kommer nämligen att belasta din kropp minst och därför även vara mest bekvämt för dig.

Lägger man sig i hängmattan längs med den, kommer duken att vira sig runt hela din kropp, vilket gör att du inte kan se väl eller röra dig fritt, vilket förstås inte är så önskvärt.

Ligger man däremot ned i hängmattan diagonalt hålls tyget helt öppet, och därmed kan man titta på himlen och kolla runt helt fritt. Dessutom kan man gunga i hängmattan då om man vill, fram och tillbaka, vilket är det korrekta sättet att gunga på, så klart. Även i t.ex. gungstolar gungar man ju fram och tillbaka och inte från sida till sida eller liknande, så det är fullt förståeligt om man även vill gunga på så vis även i en hängmatta.

Så är du inte helt säker på att det sätt som du sitter eller ligger i en hängmatta på nu är det optimala, kan detta sätt, att lägga sig diagonalt i den, vara värt att testa, för att se om inte även du tycker att detta ökar både din komfort och synligheten, samt gungmöjligheterna!