Skötbord

Den som ska få tvillingar stöter på många bekymmer som andra inte ens tänker på, och det kan vara svårt att hitta råd och rekommendationer gällande hur man ska göra gällande mycket, eftersom tvillingar förstås är relativt ovanliga. En sak som många som redan vet att de ska få tvillingar undrar över är förstås hur man gör med skötbord, för på vanliga skötbord kan det vara svårt att få plats med två bebisar, och å andra sidan kan det kännas besvärligt att ha två skilda skötbord för varje bebis som förälder till tvillingar, för då kan det vara svårt att ha båda skötborden under uppsikt.

Vad är då den bästa lösningen?

I vårt tycke är det att skaffa ett så pass stort skötbord att man kan få plats med två skötunderlag på det. För ryms två skötunderlag på bordet, kommer även två bebisar att kunna rymmas på det. Och det finns faktiskt lite större skötbord till salu också, just för att folk köper de större skötborden för detta ändamål, eller för att de helt enkelt föredrar större möbler och skötbord. Större skötbord är kända för att vara mer säkra än de mindre varianterna, så de är efterfrågade av andra skäl också.

Det problem som man kan stöta på när man väljer detta alternativ är att det kan vara svårt att få plats med alla saker som man kanske annars skulle förvara i skötbordet i det, eftersom man av vissa saker behöver två uppsättningar, t.ex. av kläder till tvillingarna. Därför kan det vara nödvändigt att komplettera med en annan förvaringslösning i närheten av skötbordet, något som alla andra inte nödvändigtvis gör. Glöm dock att du kan använda samma blöjor och blöjkrämer samt våtservetter till båda bebisarna, så det är inte nödvändigt att ha dubbelt av allt. Detta gör att detta inte är ett så stort bekymmer i praktiken som en del tror.

Om man inte lyckas hitta ett tillräckligt stort skötbord då?

I så fall kan man lösa detta på ett bra sätt genom att byta på en av bebisarna i taget, och lägga den andra i sängen eller på något annat säkert ställe under tiden. Tycker du att detta kan funka bra för dig, kan det mycket väl vara så att det räcker med ett enda skötbord.