Slagborr

De flesta som bestämmer sig för att skaffa en slagborr för att få ordning på lättare stenmaterial, som t.ex. tegel och lättbetong, inser snart att alla slagborrar inte är lika bra. Istället finns det en rad skillnader olika slagborrar emellan, så hur vet man egentligen vilken av dem man bör välja? Här kommer några tips och råd:

Billigare slagborrar

Detta betyder förstås att borret som man sätter i slagborren är minst viktig som själva maskinen. Bestämmer du dig för att satsa på en billigare variant, från ett lågprismärke, bör du därför åtminstone skaffa högkvalitativa borr till den, då detta kan göra underverk för hur väl din slagborr fungerar sedan!

Endast den som kommer att använda sin slagborr i längre perioder behöver en ”proffsborr”

Är det endast enstaka hål som ska borras räcker det därför i regel med en billigare variant, det är inte nödvändigt att satsa på de dyrare varianterna. De flesta kan även dela upp arbetet med borren om man köper den lite, för att den inte ska belastas allt för mycket på en och samma gång, och då kan det också vara en bra lösning för den som av budgetskäl eller annars tvingas köpa en lågbudgetvariant.

Har du en mindre budget men behöver hög kvalitet, överväg begagnade slagborrar

Detta är nämligen en bra lösning för den som av olika anledningar behöver hög kvalitet och är helt säker på att någon av de ovan nämnda lösningarna inte räcker för att komma runt detta, men ändå inte vill lägga ned allt för mycket pengar på detta inköp. Det säljs nämligen en hel del begagnade slagborrar, inklusive från mer exklusiva märken, i Sverige idag, på olika annonsmarknader och liknande, och där kan man ofta göra riktiga fynd!