Tapetborttagare

Bland dem som renoverar där hemma och har gamla tapeter att handskas med är så kallade tapetmottagare mycket populära, och har därför nästan blivit något av en trendvara bland hemmafixare. Om du också funderar på om du bör skaffa en tapetborttagare eller inte är det första du behöver förstå förstås vad man kan ha för nytta av denna makapär.

Som man egentligen hör på namnet är tanken med en tapetborttagare förstås att den ska hjälpa dig med att få ned tapeter på ett enklare och smidigare sätt, och detta lyckas faktiskt dessa maskiner med. Dessutom har de den fördelen att den som använder dem inte behöver använda några starka kemikalier, som möjligtvis kan vara skadliga för en, så en tapetborttagare hjälper därför till att göra jobbet mer skonsamt för dig själv, samt mer miljövänligt.

Hur tas då tapeterna ned om inga kemikalier används?

Detta sker med hjälp av ånga, med hjälp av samma teknik som t.ex. används när man vill ånga upp ett stängt kuvert. Man kan därför räkna med mindre skador på underlaget, dvs. det som finns under tapeten, och med att processen är helt och hållet naturligt.

Fungerar tapetborttagare på alla sorters tapeter och underlag?

Ja, det gör de egentligen, med några få undantag, men dessa är så sällsynta att det faktiskt är värt för alla att testa detta.

Vad kan man räkna med att få betala för en tapetborttagare?

De billigaste varianterna går på ca. 200 kronor, men det finns även något dyrare varianter att köpa, beroende på hur effektiv man vill att tapetborttagaren ska vara med mera. Den som inte känner för att ha en tapetborttagare liggande där hemma kan även hyra en från en lokal färgbutik eller liknande, då även denna möjlighet finns på många orter runt om i Sverige.