Vardagsrumsbord

Det är ganska väl känt att det lönar sig att spendera mycket pengar på vissa möbler i hemmet, t.ex. soffan och sängen, då kvalitetsskillnaderna billiga och dyrare varianter emellan är stora och man använder dessa möbler mycket ofta. Det finns dock även ganska många möbler som det inte råder ett lika tydligt koncensus kring, och ett exempel på detta är vardagsrumsbord. Det råder nämligen skilda meningar om huruvida det är en bra ide eller inte att välja budgetalternativ för detta.

I vårt tycke är det dock värt att lägga ned lite extra pengar på vardagsrumsbord, fast många väljer budgetalternativ för detta, av flera olika skäl:

Du får då bättre kvalitet

Vilket betyder att du inte behöver lägga ut pengar för ett nytt vardagsrumsbord lika snabbt igen, då ditt vardagsrumsbord kommer att hålla längre. Bättre material, bättre konstruktion och ett mer stabilt vardagsrumsbord kostar mer än budgetvarianterna att tillverka, och därför är det förståeligt att den bättre kvaliteten också kostar lite mer. Är du ute efter en så långsiktigt vettig investering som möjligt, är det helt klart så att de lite dyrare varianterna brukar vara bättre alternativ för detta.

Du kan räkna med snyggare design

Vilket många gånger kan göra att vardagsrumsbordet inte bara blir en praktisk möbel i ditt hem, utan även en viktig inredningsdetalj och ett blickfång som gör hela rummet snyggare. Visserligen finns det vissa budgetalternativ som är rätt snygga också, men dessa är relativt ovanliga. Tycker du att ditt vardagsrum behöver ett lyft och ett blickfång kan därför ett vardagsrumsbord vara precis vad du behöver!

Designen tenderar dessutom att vara mer tidlös och klassisk, vilket gör att vardagsrumsbordet inte känns gammalmodigt lika snabbt, vilket även det gör de dyrare vardagsrumsborden till en bättre investering på lång sikt.

Det ligger i regel mer tanke bakom varje del av vardagsrumsbordet

T.ex. kan det ha inbyggd förvaring och varje liten detalj på det är snyggt, så inte de tråkigare delarna som t.ex. benen ser trista ut. Helhetsintrycket blir därför betydligt bättre.